top of page

Warme gemoedelijke editie van de triathlon van Weidum

Jaarlijks terugkerend op de kalender de triathlon van Weidum. Elke keer weer met een verrassend program. Deze editie bestond uit een zwem-fiets-loop-fiets-loop variant. Een mooie seizoensopener om weer in het ritme en de routine te komen. Er waren ruim wat uitnodigen verspreid aan atleten om aan de start te verschijnen. Door concurrentie van andere evenementen zoals triathlon Stiens, het hardlopen rûnom Mantgum en zelfs een buitenlandse trail.

De deelnemersaantallen waren toch wat lager dan voorafgaand verwacht. Het mocht de pret niet drukken. De organisatie had weer een mooi parcours uitgelegd door de Fryske Greidhoeke en de historische Middelsee. Niet te verwarren met de nieuw te bouwen wijk van Leeuwarden.

De jury en wisselzone taken waren in handen van Anja, en dus geen ruimte voor discussie!

Tot groot genoegen van de deelnemer werd dit jaar het startschot gegeven door Casper van der Kamp. Zijn passie voor de sport en betrokkenheid maakt het al snel tot een geweldige sfeer.


De race verliep goed al werd lastminute de zwemafstand nog ingekort tot 1 kilometer ivm de warmte en de tijd. Dit verliep goed er waren tijdens de wedstrijd weinig boten. En suppers voor het overzicht op het water.


Na een rustige wissel het 1e fietsonderdeel over 19 km. Het tempo was mooi constant en zichtbaar vermaak onder de deelnemer. De jury en tevens supporter rende langs het fietsparcours wat ook weer betrokkenheid opleverd. De warmte en wind leken wel mee te vallen. Door na een solide wissel met wat extra verzorging door naar de eerste ronde hardlopen over 5km met mooi tempo van 3'50 p/km. Wederom wisselen voor de 2e ronde fietsen. Met een klein lusje extra om de afstand te compenseren. Het is te merken dat het weer iets veranderd. Meer wind en iets broeieriger maar wederom ook een solide ronde met wat loop vermoeidheid in de benen. Door na een wissel met extra verkoeling, en de laatste ronde hardlopen over 5km. Ook hier weer de jury zichtbaar langs de kant. De extreme warmte blijft uit wat resulteerd in een tempo van 3'52 p/km. Zoals altijd is de verzorging na de finish fantastisch en kijken de deelnemer en organisatie terug op wederom een mooie en altijd bijzondere editie van de triathlon van Weidum. Op naar 2024 voor een nieuwe editie.



Comments


bottom of page