top of page

Triathlon van Weidum 2021

De archieven van voorgaande edities worden al een beetje stoffig. Persoonlijke denk ik dat we van de 7e editie van het bundelen van meerdere sport disciplines kunnen spreken vanuit de huidige organisatie in en om het dorp Weidum. Om tot een overzicht te komen hieronder de edities van afgelopen jaren en de lijst met winnaars.

12-06-21 Tri OD J.P. van Zutphen

22-08-20 Tri kwart Jort van Zutphen

09-06-19 Tri 2,5-60-15 J. van Zutphen

09-09-18 Tri 1,9-46-15 Van Zutphen, J.

21-05-18 SBRBR Dhr. J. v. Zutphen

10-06-17 SBRBR Jort v Z

10-06-16 BRBR Jortsport


Ook dit jaar was het wederom een geslaagde editie. We kunnen niet stellen dat er geen sprake was van restricties, maar deze waren niet van toepassing op de organisatie. Helaas had 1 deelnemer zich afgemeld, gelukkig kon de overige 50% wel van start gaan. Onder toeziend oog van Starter Anja, werd het schot voor de 1500m zwemmen om 10.15 gelost. De leidende zwemmer kwam na een kleine 27’ uit het water en vervolgde zijn weg, na een korte wissel, met de fiets. De bewaking en vormgeving van de wisselzone was geweldig, hiervoor gaan de credits naar Anja. Het fiets onderdeel was dit jaar een pittige opgave. Zonder kennisgeving aan de organisatie waren er tal van uitdagingen op het fiets parkoers. Een kleine opsomming moet enige verbeelding mogelijk maken. 2 weg opbrekingen met gravel, 1 druk kruispunt op een C weg met ineens 15 auto’s, 1 spoorwegovergang met de bomen dicht, 2 maal een open brug zodat de scheepvaart op z’n gemak kan passeren, een trekker met aanhanger in een dorp (niet te passeren), vergeet de wind niet, oja wind. En natuurlijk het overige verkeer, waar bij passeren rekening gehouden moet worden met het aanpassen van de snelheid, een vriendelijke groet, een standje show-off vanwege de geweldige fiets en tevens een ‘simulatie’ wedstrijdfocus om toch enige vorm van wedstrijdritme in aanloop naar het seizoen op te kunnen doen.


Als of van een kermis terug gekomen na 43km op de fiets de wisselzone T2 in om snel te vervolgen voor het onderdeel te voet. Een prachtige voorfietser, verzorger en support in de verschijning van Anja. (wat moet ik ook zonder je) 10 kilometer knallen, de pace is heel constant, het parkoers ligt er mooi bij. Fietsers passeren ons niet maar wij passeren fietsers ;) Met 2 verzorgingsmomenten onderweg is het met een mooi eindschot te finish bereiken.

De huldiging is altijd iets om naar uit te kijken. Hoewel dit jaar de planning erg strak was omdat er daarna nog boodschappen gedaan moesten worden. We hebben de winnaar van deze editie niet horen klagen. Deze was al lang weer tevreden met een solide prestatie en eindelijk weer een evenement, ook dit jaar was de organisatie weer prijzenswaardig voor het enthousiasme, de tomeloze inzet van de vrijwilliger en de support.

Op naar een zomer met wedstrijden en de editie van triathlon Weidum 2022.









bottom of page