top of page

Trainen in crisistijd

Verloopt trainen in deze crisistijd nu anders dan in een gewoon seizoen. Die vraag heb ik mijzelf gesteld.

Mijn eerste antwoord daarop is ,natuurlijk! Zoals elke training weer verschilt met de andere. Je bent constant met de variabelen aan het spelen.

Nu zijn de zwembaden dicht! Dan verlegd de aandacht zich naar een volgend gebied, net als dat tijdens een blessure het geval is. Je wil het niet, maar het kan even niet anders.


Als ik er overstijgend naar kijk verloopt het niet anders dan andere seizoenen. In hoofdlijnen kun je stellen dat je gestelde seizoen doelen vorm te geven zijn in een trainingsplanning. Voor de een betekent dat enorm veel uren gestructureerd trainen, voor de ander is het trainen wanneer de gelegenheid zich voor doet of wanneer het enigszins past.

En daar is dan eigenlijk het cruciale punt, het punt van ‘balans’! De balans van de juiste training op het juiste moment in je seizoensplanning. De balans van de training met een druk gezinsleven, waarin de training weer even lucht en ruimte kan creëren. Maar juist ook de sociale kant in het gezin dat zorgt voor inspiratie, ontspanning en reflectie. Datzelfde geldt met een drukke baan, de balans om de werkstress kwijt te raken in een training of juist ontspannen weer op je werk te kunnen verschijnen.


Het spanningsveld op elke keer weer de balans te vinden door de juiste prioriteiten te stellen, de afleidingen te weerstaan en vooral goed te luisteren naar de signalen van je eigen lijf.

Daarnaast is de input van een goede trainer of coach, trainingsmaatje of je partner altijd van belang om vanuit overstijgend perspectief de ogenschijnlijke juiste keuze te maken om de balans te kunnen behouden.


‘Weet wat je doet, doe wat je weet’

‘Doe wat goed voelt en voel wat goed doet’




Comentarios


bottom of page